Løperkne: Forebygging, symptomer og aktivitetstips

Har du vært uheldig nok til å pådra deg løperkne? Frykt ikke – det skal ikke mye til å behandle dette, til tross for at det kanskje er ubehagelig eller irriterende. Det finnes en lang rekke faktorer som kan forårsake løperkne, og tilstanden er på ingen måte kun forbeholdt løpere.

Om du skulle bli offer for løperkne er det viktig at du velger å ta det fullstendig med ro til å begynne med – ikke press deg selv når du ikke er klar. Finn gjerne et spennende og rimelig tidsfordriv, som f.eks. spennende gratis spinn på nett, fra casinoer som Videoslots.

Hva forårsaker løperkne?

Løperkne er som sagt ikke forbeholdt løpere på noe vis, og det finnes en lang rekke faktorer som kan forårsake tilstanden. De mest vanlige årsakene er utvilsomt det å ha brukt kneet mer enn det har godt av, eller å ha slått kneet mot noe, men det finnes også andre årsaker.

Noen av de mer uforutsigbare årsakene til at du kanskje vil pådra deg løperkne, kan for eksempel være det at du sliter med bein inne i kneet som ikke ligger på rett linje i forhold til hverandre. Om dette skulle være tilfelle er det viktig at du tar kontakt med en lege.

Hva er symptomene?

I likhet med at det finnes en lang rekke potensielle årsaker til at du har pådratt deg tilstanden, finnes det også et bredt spekter av symptomer du må være obs på for at du skal kunne identifisere tilstanden, for så å senere sette i gang med å skulle behandle den.

Det mest vanlige symptomet er selvsagt smerte. Denne smerten finnes vanligvis helt fremst i kneet, på framsiden av kneskålen, men smerten kan også oppstå på andre steder i nærheten av dette. Det vil også gjøre vondt når du bøyer kneet, noe som ofte vil skje mens du går i trapper eller lignende.

Post Info

Back to top ·