Løping – en sunn treningsform

Det er viktig å trene. Trening er bra både for kropp og sinn. Dersom man trener jevnlig, kan man leve bedre og lengre, og det viser seg også at trening motvirker depresjoner. Man trenger ikke å slite seg halvt i hjel for å trene, en halvtimes tid hver dag er nok. Noen får nok trening gjennom å gå eller sykle til jobben.

Løping er en fin treningsform som både er rimelig og enkel å komme i gang med. Når man trener, er det viktig å få opp pulsen litt. Det er sunt for hjertet. En halvtimes jogging hver dag er slett ikke uoverkommelig. De fleste har anledning til å jogge, og selv om det kanskje ikke frister å løpe i vind og regn, føler man seg alltid bedre etter en treningstur. Løping har vist seg både sunnere og mer effektivt enn man tidligere har trodd. Derfor er det ingen grunn til å slite seg ut i et treningsstudio. Man trenger bare gode løpesko, gode treningsklær og godt humør. Man kan løpe alene eller sammen med venner, og det er lurt å variere turene litt. Da går man ikke så fort lei.

Hvis man har helseproblemer eller sliter med vonde knær eller føtter, bør man snakke med en lege før man begynner å løpe. Mange fotproblemer kan bedres ved å velge de rette skoene, og det viser seg at folk med enkelte kroniske sykdommer fint kan trene. Det gjelder både folk med astma og folk med hjerteproblemer. Likevel bør man ta en prat med legen dersom man har helseplager. Tips til hvordan man finner de rette løpeskoene finner man her på norwaynikeshox.com. Med de rette skoene, blir all løping lettere, og man unngår unødige skader.

Løping er også fint fordi man får frisk luft og dagslys. Dette er spesielt viktig om vinteren. Dagslys og frisk luft kan motvirke vinterdepresjoner, og naturlig lys kan også hjelpe mot søvnproblemer, dersom man sliter med det. Hvis man vil løpe om vinteren, kan man få satt inn pigger i skoene. Da kan man trene tryggere selv om det er snø. Trening er viktig hele året.

Back to top ·