Trening som setter sine spor

Kroppen er et verktøy som man skal være avhengig av hele livet. Trening er derfor et fantastisk virkemiddel som vil ivareta den fysiske og psykiske helsen uavhengig av alder. Men på grunn av endringer i muskel, ledd og luftveis-kapasitet kan man ikke trene likt gjennom hele livet. Når man blir eldre, blir sporene etter beslutninger man tok når man var yngre tydelige på kroppen. Noen sitter igjen med strekkmerker, rynker, kroniske muskel- og leddplager og respiratoriske lidelser som astma. Andre er mer heldige og vil sitte igjen med en kropp som en velfungerende på grunn av mindre belastende trening.

Dersom man ønsker å leve et langt og skadefritt liv i egen kropp er riktig og alderspassende treningsteknikk viktig.

Når alderdommen kommer snikende

Markeringer og rynker i huden er et resultat av at hudlaget mister sin elastisitet når huden blir eldre. Dette er en naturlig prosess. Trening er kjent for å øke blodsirkulasjonen i huden, og gjør dermed at nye celler kan vokse på et sunt grunnlag. Dette kan motvirke aldringstegn og fleksibiliteten i huden. Noen kan derimot oppleve at treningen utsetter hudlaget for ekstra stress ved at eksplosive bevegelser fører til at huden også beveger mye på seg. Rynkebehandling kan redusere treningsrynker som oppstår på grunn av dette. Det er et veldig vanlig inngrep, som også har dokumentert effekt mot overdreven svette som kan oppstå i overgangsalderen.

Både uten og med rynker er det likevel viktig at fysiske aldringstegn ikke virker avskrekkende på treningslysten. Overfladiske hudproblemer kan alltids tas tak i, men skader gjennom treningsbelastning er utslagsgivende på fremtidig ytelsesevne. Med dette i tankene er det viktig at dagens unge husker at de ikke bare trener for å få resultater her og nå. Nåtidens trenings- og næringsrutiner vil kunne sette permanente spor i den fremtidige livskvaliteten

Post Info

Back to top ·