Velg rett sko til rett underlag

Løpesko finnes i mange varianter, ikke bare i ulike størrelser og farger. Skoene er som regel tilpasset ulike typer føtter, og de er også tilpasset ulike underlag. Alle vet at man ikke kan bruke mørke skosåler i en treningshall. Der skal sålene være lyse. Men det finnes også ulike såler som er tilpasset ulike underlag ute. Noen sko er laget for å dempe mye, og er tilpasset folk som løper mye på asfalt. Andre sko er laget til folk som løper mest på grusvei. Man må altså tenke på hvor man pleier å løpe når man skal velge de rette skoene.

Dersom man løper mye i terrenget, for eksempel i skogen, trenger man en sko med godt grep. Demping er mindre viktig når man løper i skogen. Vanlige løpesko har som regel harde såler som gir dårlig grep på gress og vått underlag. I skogen trenger man litt røffere såler. Da er det mindre sjanse for at man glir og skader seg. Hvis man løper mye i skogen, lønner det seg å investere i egne sko for dette formålet. Men terrengskoene egner seg ikke til å løpe på asfalt, så dersom man bytter på å løpe i skog og på asfalt, kan man investere i to par sko. Les mer om ulike sko på denne nettsiden.

Sko skal være behagelige å bruke, og de skal føles trygge, enten man trenger gode grep, eller man trenger demping. Med gode sko, er det ekstra motiverende å løpe. Mange har oppdaget at løpegleden øker når de investerer i sko som er tilpasset føttene deres og underlaget de løper på. For noen kan gode sko være den ekstra lille dytten de trenger for å begynne å trene. Løping skal være gøy, for når man har det gøy, fortsetter man å trene.

Back to top ·